A SzínJátszóTér színházi, drámapedagógiai és kreativitásfejlesztő műhely tananyaghoz kapcsolódó komplex drámafoglalkozásai

Minden játékot egy-egy, az adott korosztály számára fontos erkölcsi-etikai dilemma köré építettünk. Miközben a csoport játszva dolgozik a probléma megoldásán, a háttérben fontos pedagógiai célok valósulnak meg. A résztvevő gyerekek, fiatalok a szerep védelme alatt súlyos kérdésekről gondolkodnak és döntenek. Eközben fejlődik az ön- és társismeretük, az együttműködési készségük, a szociális érzékenységük is.

A foglalkozásokat vezetik: Lukács Gabriella színész-drámapedagógus, Robin László színész 

A kísérő pedagógusoknak a részvétel díjtalan.

20 fő feletti részvétel esetén, kérje egyedi ajánlatunkat!

További információ, időpont egyeztetés: Bikkes Ágnes (06 20 486-8903, bikkes.agi@marczi.hu) 

MACIMESE
Drámafoglalkozás az érzelmekről 1-2. osztályosoknak – 45 perc
A játék célja az érzelmi intelligencia fejlesztése – egy közös történet kitalálása és eljátszása során. Meséljünk együtt a medvecsaládról, akikkel mindig történik valami fontos és érdekes!
Részvételi díj: 1800 Ft / diák

NEM MONDOM MEG, MERT TITOK!
Drámafoglalkozás a titoktartásról 1-2. osztályosoknak – 45 perc
Miért fontos, hogy titokban tartsunk valamit? És ha ez fontos dolog, akkor miért kell elárulnunk valamilyen másik titkot? Mitől függ, hogy tényleg titok vagy sem? – Színházi jelenetek kapcsán tisztázzuk ezeket, a gyerekek számára égetően fontos kérdéseket.
Részvételi díj: 1800 Ft / diák

NAHI ÉS A NÉMA FALU
Komplex drámafoglalkozás az előítéletekről és a kirekesztésről 3-4. osztályosoknak – 160 perc
Készült Amosz Oz regénye alapján.
„Különös hely a mi falunk. Ezen a településen sokkal nagyobb a csend, mint bárhol a világon: itt ugyanis egyáltalán nem élnek állatok. Se madár, se négylábú, de egyetlen rovar, béka, kígyó vagy giliszta sincs. A gyerekek soha életükben nem láttak semmi ilyesmit. A felnőttek azt is tagadják, hogy valaha léteztek. A tiltott erdőben pedig Nahi él, aki az Erdő Szelleme…”
Játsszuk a falubeli gyerekeket, és eredjünk a titkok nyomába!
Részvételi díj: 2200 Ft / diák

ERRE CSÖRÖG A DIÓ…
Komplex drámafoglalkozás a gyerekek közötti bántalmazásról 3-4. osztályosoknak – 120 perc
Közös játék Breughel: Gyermekjátékok című képének felhasználásával, amely a következő kérdésekre keresi a gyerekek válaszát: Meddig játék a játék? Hogyan fajulhat el? Mikor válik az egyik résztvevő számára bántalmazássá? Hol vannak a határok? És ha átléptük, mit tehetünk?
Részvételi díj: 2200 Ft / diák

VESZÉLYES VIZEKEN
Komplex drámafoglalkozás a konfliktuskezelésről 4-5. osztályosoknak – 180 perc
1910 tavaszán egy csodaszép luxusgőzhajó hagyja el London kikötőjét. Az utazás során komoly kétségek feszítik a hajóstiszteket, a kapitány ellenében. Hogyan kezelhetők a konfliktusok?
Részvételi díj: 2200 Ft / diák

JEGES HANGULAT
Komplex drámafoglalkozás a kríziskezelésről 4-6. osztályosoknak – 130 perc
A gyerekek és a gyerekközösségek életében nagy törést tud okozni, ha kénytelenek elválni az életükben addig kulcsszerepet betöltő felnőttől. Játékunk az ezzel való megbirkózásban segít. Egy hokicsapatról játszunk, amelynek edzője dönteni kényszerül…
Részvételi díj: 2200 Ft / diák 

VÉSZKIJÁRAT
Komplex drámafoglalkozás az osztályon belüli bántalmazásról 5-7. osztályosoknak – 160 perc
Egy képzeletbeli osztályról játszunk, egy olyan közösségről, amelynek egyik tagja rendszeresen zaklat egy másikat. Meddig tarthat az elnéző magatartás? Hol húzódik az áldozattá válás határa? Mit tehet a közösség?
Részvételi díj: 2200 Ft / diák 

BEGURULOK
Társadalmi érzékenyítő drámafoglalkozás a fogyatékkal élt életről 6-8. osztályosoknak – 105 perc
Zsanettet, a nyolcadikos lányt bejelöli a Facebookon egy fiú. Úgy tűnik, minden szerencsésen alakul, amikor… az élet egyik napról a másikra megváltozik. Vajon hogyan lesz képes megküzdeni a nehézségekkel Zsanett? És a környezete?
Részvételi díj: 2200 Ft / diák 

A SZÉNA TÉRI SRÁCOK
Komplex drámafoglalkozás a felelősségvállalásról 7-12. osztályosoknak – 180 perc
A részt vevő diákokkal közösen vizsgáljuk, mit tehetünk gyerekfejjel az elnyomás ellen. Milyen hatással lesz ránk, ha gyerekként, fiatalként felnőtt döntésekre kényszerülünk?
Az 1956-os forradalom és szabadságharc olyan történelmi helyzetet hozott az akkori gyerekeknek és fiataloknak, amelyben felelősség hárult rájuk, fiatal koruk ellenére. Akár akarták, akár nem, harcra buzdították őket, így sok gyerek valóban fegyvert fogott, hogy harcoljon a szabadságért. A foglalkozás azon túl, hogy emléket állít a forradalom áldozatainak, bemutatja a történelmi korszakot is.
Részvételi díj: 2400 Ft / diák