Előadás, beszélgetés

BESZÉLGESSÜNK A FEJFÁJÁSRÓL SZABADON!
2023. március 27. hétfő 18:30

MINDEN, AMI A RENDELÉSI IDŐBE MÁR NEM FÉR BELE

„Fáj a fejem, nem tudom, hogy mit akarok, hülye vagyok egészen…”- énekelte egykoron a Pa-dö-dő. És valóban, korunk egyik népbetegsége a gyakran visszatérő fejfájás és annak keményebb fokozata, a migrén. Aki még nem élt át hasonlót csak legyint, gondolván: majd elmúlik, ám egyre többen vannak, akiknek megkeseríti az életét, pokollá változtatja a mindennapjait. Ez ellen tenni kell valamit. „Fejfájósak” egy csoportja életre hívott egy – a II. Kerületi Önkormányzat által is támogatott – négy beszélgetős estéből álló kezdeményezést, melynek során elismert szakemberek és maguk az érintettek vitatják meg gondjaikat, kapnak tanácsokat és tehetnek fel őket érintő kérdéseket – tabuk nélkül. (Írta: Jaberits Zsolt)

A négy részből álló, szakemberek vezetésével történő interaktív beszélgetés-sorozat célja, az érintettek életminőségének javítása, valamint, hogy a fejfájás ne keserítse meg a betegségben szenvedő saját, közvetlen környezete és szerettei életét. Két alkalommal a Marczi fogadja be az eseményt.

Egy alkalom hossza: 60-70 perc

A beszélgetős est három részből áll. Az első részben egy-egy szakember 25-30 perces gondolatébresztő előadását hallgathatják meg az éppen aktuális témáról. A szakértők között lesz klinikai szakpszichológus és neurológus is. Ezt követően egy fejfájós beteg saját tapasztalatairól szóló beszámolója következik. Végezetül sor kerül az est talán legizgalmasabb részére, ahol a hallgatóság közvetlenül tehet fel kérdéseket a megjelent szakembereknek és választ kaphatnak az előzetesen írásban megfogalmazott és e-mailben elküldött felvetésekre is.

MÁRCIUS 27. HÉTFŐ 18.30
FEJFÁJÁS A LÉLEK TÜKRÉBEN

Előadó: Samu Nagy Ádám – klinikai szakpszichológus 

Saját esetismertetés: Mészáros Komáromi Márk

ÁPRILIS 24. HÉTFŐ 18.30
MIGRÉN OKOZTA TEHER FELMÉRÉSE

Előadó: Dr. Csépány Éva PhD. – neurológus

Saját esetismertetés: Hadházi Borsos Réka Kinga

Vissza
Információ

A belépés díjtalan.

Kérdéseket a teleorcsoport2022@gmail.com e-mail címre lehet küldeni.