Előadás, beszélgetés

ISTENEK, DÉMONOK, MÁGUSOK
2019. október 17. csütörtök 18:30

ISTENEK, DÉMONOK, MÁGUSOK

Szent titkok és természetfölötti rejtélyek a történelemben
Történelmi előadássorozat
Előadó: ANTALFFY PÉTER történész 

Ki volt valójában Ré és Odin? Volt-e köze Thornak Zeuszhoz? Kik voltak a kelták istenei és mennyire értették őket a rómaiak? Kinek áldoztak embereket a maják és aztékok? Valóban sumer istenektől jött az igazi Özönvíz? Milyen istenek segítették a sámánokat? Hogyan lehetett démonokat elűzni és az isteneket kényszeríteni? Miért volt Amon „elrejtett”, és milyen tudást őrzött Hermész Triszmegisztosz? Gonosz volt-e Hádész és Orfeusz valóban tudta a kiutat az alvilágból? Mit tudhatunk ma Ízisz misztériumairól és hogyan lett a spanyolokból Viracocha? Mi volt Faust igazi bűne? Az előadássorozat a történettudomány segítségével ered a vallás és varázslat sokszínű formáinak nyomába.

OKTÓBER 17. CSÜTÖRTÖK 18.30
THOT ÉS HERMÉSZ – TRÜKK, TUDÁS, MÁGIA AZ ÓKORI EGYIPTOMBAN 
Miért egy majom vagy egy íbisz a bölcsesség istenének képe, és miben állt a tudása? Mi valójában a szerepe Thotnak az ősi egyiptomi istenvilágban? Kit segít, és milyen kapcsolat fűzi a hieroglifákhoz és a varázsláshoz? Hol volt a temploma, és milyen ajándékokat kapott? Miért azonosították a görögök Hermésszel és hasonlítottak-e a trükkjeik? Mit is csinált Hermész, és hogyan lett belőle az ezotéria Triszmegisztosza? Az ókor titkos bölcsességének mítoszát több mint kétezer éve keressük, hátha ez az előadás megtalálja… 

Vissza
Információ

Belépő: 800 Ft

Diák és nyugdíjas: 500 Ft

Jegyeket személyesen a művelődési központban és az Interticket hálózat jegyirodáiban, elektronikusan a www.jegy.hu oldalon vásárolhatnak.