Előadás, beszélgetés

CSODÁK, REJTÉLYEK ÉS KATASZTRÓFÁK
2019. június 06. csütörtök 18:30

CSODÁK, REJTÉLYEK ÉS KATASZTRÓFÁK

Történelmi fordulópontok a piramisoktól a maja világvégéig
Történelmi előadássorozat
Előadó: ANTALFFY PÉTER történész 

Kik építették a piramisokat? Hogyan tűntek el a maják vagy Petra és Angkor építői? Turizmus volt-e a tatárjárás és kiheverhető-e a Mohácsi vész? Hogyan omlott össze a máig csodált bronzkor és hogyan bírtuk az utolsó modern jégkorszakot? Miért bukott el a zseniális Napóleon, és hogyan úszta meg Ramszesz? Kiket sújtott a Tíz csapás és mikor bukott el végleg Róma? Hogyan tárhatjuk fel a letűnt korok rejtélyeit? Az előadássorozat a múlt máig csodálatosnak tartott eseményeit, vagy éppen népek eltűnéséhez is vezető katasztrófákat állítja új megvilágításba.

JÚNIUS 6. CSÜTÖRTÖK 18.30
A KÖZÉPKOR ÖSSZEOMLÁSA – JÉGKORSZAK ÉS DEPRESSZIÓ EURÓPÁBAN
Meddig tartott a középkor és mi vetett véget neki? Össze tudjuk-e kapcsolni Brueghel korcsolyázóit a boszorkányokkal és a reformáció kirobbanásával? Milyen válságot éltek át az újkor hajnalán Európában, amely véget vetett a hagyományos középkori vallásnak és királyságoknak? Mit árulnak el nekünk Dürer vagy Bosch képei? Az előadás a legújabb tudományos eredmények segítségével ered a legutolsó klímaváltozás nyomába.

 

 

Vissza
Információ

Belépő: 800 Ft

Diák és nyugdíjas: 500 Ft

Jegyeket személyesen a művelődési központban és az Interticket hálózat jegyirodáiban, elektronikusan a www.jegy.hu oldalon vásárolhatnak.