Előadás, beszélgetés

CSODÁK, REJTÉLYEK ÉS KATASZTRÓFÁK
2019. május 23. csütörtök 18:30

CSODÁK, REJTÉLYEK ÉS KATASZTRÓFÁK

Történelmi fordulópontok a piramisoktól a maja világvégéig
Történelmi előadássorozat
Előadó: ANTALFFY PÉTER történész 

Kik építették a piramisokat? Hogyan tűntek el a maják vagy Petra és Angkor építői? Turizmus volt-e a tatárjárás és kiheverhető-e a Mohácsi vész? Hogyan omlott össze a máig csodált bronzkor és hogyan bírtuk az utolsó modern jégkorszakot? Miért bukott el a zseniális Napóleon, és hogyan úszta meg Ramszesz? Kiket sújtott a Tíz csapás és mikor bukott el végleg Róma? Hogyan tárhatjuk fel a letűnt korok rejtélyeit? Az előadássorozat a múlt máig csodálatosnak tartott eseményeit, vagy éppen népek eltűnéséhez is vezető katasztrófákat állítja új megvilágításba.

MÁJUS 23. CSÜTÖRTÖK 18.30
A HÚSVÉT-SZIGET TITKAI – AZ ÓCEÁNIAI ÉDENKERT ÉS TÖNKRETÉTELE
Kik készítették a Húsvét-sziget titokzatos kőszobrait, és kik döntötték le? Hogyan népesült be ez a mindentől távoli sziget, és kik maradtak itt? Mit tudunk az isteneikről, világképükről, szokásaikról? Milyen lehetett a sziget az emberek megjelenése előtt? Segítség vagy katasztrófa volt az európaiak megjelenése? Milyen nyomok árulkodnak a történelem előtti történésekről? Az előadás a Csendes-óceán legeldugottabb szegletének összeomlásáról és megmeneküléséről mutat új képet.Vissza
Információ

Belépő: 800 Ft

Diák és nyugdíjas: 500 Ft

Jegyeket személyesen a művelődési központban és az Interticket hálózat jegyirodáiban, elektronikusan a www.jegy.hu oldalon vásárolhatnak.