Előadás, beszélgetés

ESSZENCIA BORSZÍNHÁZ
2018. február 23. péntek 19:30

ESSZENCIA BORSZÍNHÁZ
Zenés-irodalmi borkóstoló 100 percben – gasztrokulturális élmények a befogadás jegyében

FEBRUÁR 23. PÉNTEK 19.30
BOR ÉS A LÁNYKA – Petőfi, Balassi, Csokonai, Gárdonyi bordalai SZARKA GYULA ÉS ZENEKARA előadásában

Szarka Gyula a zenélés mellett borászattal is foglalkozik a Badacsonyi Borvidéken. A borkóstolót saját pincészetéből válogatta, a sommelier szerepét is ő tölti be ezen az estén.

Az ESSZENCIA Borszínház 2016-ban azzal a szándékkal jött létre, hogy a művészeti ágakat a magyar borokon keresztül mutassa be. A legmagasabb színvonalat képviseli, minőségi fúzióval új értéket teremt, a kulturált borfogyasztást támogatja. Nagy hangsúly kerül a minőség és a mértékletesség népszerűsítésére.

Az előadásokon bemutatott négy tételből álló borsor szorosan kapcsolódik az előadás témájához, hangulatához, esetenként a szerzőhöz, vagy valamilyen földrajzi helyszínhez. A borkóstoló az előadás közben zajlik, s miközben a sommelier által bemutatott bort kortyolgatja a néző, szívét-lelkét átadhatja a színpadon zajló művészeti élménynek.

Minden alkalommal valamilyen meglepetés is várja a nézőket: borkekszet, kézműves csokoládét vagy egyéb gasztronómiai különlegességet kínálnak a borok mellé.


Vissza
Információ

Belépő: 5800 Ft, amely tartalmazza a 4 tételes borkóstolót sommelier közreműködésével, valamint egy kiegészítő kulináris élménykóstolót is.

Jegyeket személyesen a művelődési központban, elektronikusan a www.jegy.hu oldalon vásárolhatnak.