KREATÍV ÍRÁS
2020. február 17. hétfő 19:00

KREATÍV ÍRÁS
MINDEN HÉTFŐN 19.00-22.00
A tanfolyamot vezeti:
Lackfi János József Attila- és Prima Primissima-díjas író, költő

Mit művelnek ezek a Marczin Kreatív Írás címén? Zsebre vágják Budapestet, néha felcsilingel a kabátjukból egy villamos vagy felbődül a hajukban egy hajó. Bébiszitterkednek, ügyelnek az Univerzumra, ne fázzon meg, egyen rendesen, kapjon színezőt, aludjon időben. Van egy csendgyűjteményük – gombostűre tűzve két szerelmes sóhaj közti csend, vészjósló csend, ámuló, lélegzet-visszafojtott, vihar előtti, halál utáni. Tél közepén nyaralnak fejben – legkékebb tenger, legfinomabb homok, kagylóropogás mezítláb alatt. Csodásan rettegnek, mert az jó, olyan kis félőlény az ember! Flörtölnek minden következmény nélkül. Digitális szülői értekezletre járnak, vakrandiznak, szobatudóst tartanak ketrecben, feltételes szabadlábra helyezik őket, szószörnyeket tenyésztenek, tetovált gasztróban utaznak.
Vígan elvannak, miközben mindenki más nyomorog... Hát emberek ezek?
És téged is szeretettel várnak! Na, már csak ez hiányzott!

FEBRUÁR 17. VILLÁMVISZONY
Ja, nem flörtölési kalauzt kínálunk, nem arról lesz szó, hogyan szeret belénk három jól célzott mondattól, egy vagány tekintettől, egy dinamikusan csibészes beállástól az összes álompasi-álomnő. Aki erre számított, szorrikaaa! Viszont minden áldott nap rengetegszer suhanunk el valaki mellett, aki gondolatot, futó érdeklődést, felhőtlen örömöt ébreszt bennünk vagy éppen pillanatnyi dacot, neheztelést, felhorkanást. Mi van velük? Hová mennek, van-e közünk hozzájuk? S nekik hozzánk? Mi történt bennünk, ahogy átsuhantak látómezőnkön? Létezik-e bolygóvonzás itt lenn, a földön? 

FEBRUÁR 24. VISSZA A NYÁRBA
Trambulinra feláll, lehajol, fej előre, kar hátra, nekilendül ééés, zsupsz! Nem a fagyos februári locspocsba, hanem vissza a nyárba! Amikor a tengerparton nyári lányok suhannak nyári biciklin, nyári homok őrzi lábnyomukat, nyári csónakkölcsönző kacagásukat, nyári könyvek a homokszemcséket, nyári fagyipultok a lecsöppent pisztáciát, nyári plakátok a mólón lassúzós koncerteket. Mennyi ideiglenesség van a nyárban, és mennyi télire eldunsztolható energia! Bosszantsuk fel magunkat egészségesen a gondolattal, hogy iroda helyett akár egy strandon is ülhetnénk pohár hűvös borral, enyhe alkonyati szellőben!

Vissza
Információ

Részvételi díj: 3000 Ft / alkalom

Jelentkezés, információ: Sipos Ildikó 
(06 1 212-2820; sipos.ildiko@marczi.hu)