Alkotóház

KÖTÉS-HORGOLÁS-HÍMZÉS
2023. január 09. hétfő 18:00

KÖTÉS-HORGOLÁS-HÍMZÉS
KÉTHETENTE HÉTFŐN 18.00-20.00

Önkéntesek segítik a munkánkat, hogy a Generációk Hobbi Köre tagjai minél mélyebben sajátítsák el a kötés-horgolás-hímzés  alaptechnikáit, fortélyait és a sok gyakorlással önállóan is képesek legyenek alkotni, saját és gyermekeik, családtagjaik részére, örömére.

A KÖTÉS azoknak a kezdőknek, újrakezdőknek szolgál hasznos információkkal, akik szeretnének megtanulni kötni, vagy akik esetleg valaha tanultak, de már régen foglalkoztak kötéssel és szívesen felelevenítenék a technikákat, a szemek fogyasztását és szaporítását, valamint új kötésmintákat tanulnának, mint pl. a lusta kötés, a dupla harisnyakötés, vagy a rizskötés is.

A HORGOLÁS kedvelőinek vagy azoknak, akik szeretnének megtanulni horgolni. Olyan praktikus dolgokat sajátíthatnak el, mint egy kendő meghorgolása, vagy a most divatos kiegészítők – betétek egész ruhákra stb.

A HÍMZÉS, mind a mai napig a legáltalánosabban elterjedt kézimunkafajta, amely mindennapi és ünnepi textiljeink, ruházatunk és kiegészítők díszítésére alkalmas. Isten adta, tündér ihlette, ember álmodta örökség ez. A foglalkozásokon többféle magyar népi hímzésfajtával ismerkedhetünk meg.

 

Vissza
Információ

A foglalkozásokra a belépés díjtalan.

További információ: Sipos Ildikó (06 1 212-2820; sipos.ildiko@marczi.hu)