Alkotóház

HÍMZÉS - KÖTÉS - HORGOLÁS
2022. szeptember 19. hétfő 10:00

HÍMZÉS - KÖTÉS - HORGOLÁS

A foglalkozások szeptembertől 2 hetente 2 órában lesznek, ahol önkéntesek is segítik a munkánkat, hogy a Generációk Hobbi Köre tagjai minél mélyebben sajátítsák el a hímzés - kötés - horgolás alaptechnikáit, fortélyait és a sok gyakorlással önállóan is képesek legyenek alkotni, saját és gyermekeik, családtagjaik részére, örömére.

A HÍMZÉS, mind a mai napig a legáltalánosabban elterjedt kézimunkafajta, amely mindennapi és ünnepi textiljeink, ruházatunk és kiegészítők díszítésére alkalmas. Isten adta, tündér ihlette, ember álmodta örökség ez. A foglalkozásokon többféle magyar népi hímzésfajtával ismerkedhetünk meg.

 A KÖTÉS azoknak a kezdőknek, újrakezdőknek szolgál hasznos információkkal, akik szeretnének megtanulni kötni, vagy akik esetleg valaha tanultak, de már régen foglalkoztak kötéssel és szívesen felelevenítenék a technikákat, a szemek fogyasztását és szaporítását, valamint új kötésmintákat tanulnának, mint pl. a lusta kötés, a dupla harisnyakötés, vagy a rizskötés is.

A HORGOLÁS kedvelőinek vagy azoknak, akik szeretnének megtanulni horgolni. Olyan praktikus dolgokat sajátíthatnak el, mint egy kendő meghorgolása, vagy a most divatos kiegészítők – betétek egész ruhákra stb.

Vissza
Információ

További információ: Sipos Ildikó (06 1 212-2820; 06 20 298-0436; sipos.ildiko@marczi.hu)