SziaMarczi!

RUTKAI BORI BANDA – ŰRDÖNGÖLŐK
2018. március 10. szombat 17:00

MÁRCIUS 10. SZOMBAT 17.00 ÉS MÁRCIUS 11. VASÁRNAP 17.00
RUTKAI BORI BANDA – ŰRDÖNGÖLŐK

A CD-s mesekönyv táncos-bulis lemezbemutató koncertje

A zenekartól megszokott kaland-dalok ezúttal űrbéli, kozmikus kirándulásra és egy igazi zenei időutazásra csábítják a kicsiket és a nagyokat.

Visszaszámlálás, és már repül is az egész család a csillagok felé!

Rutkai Bori – ének, szöveg, bábok, jelmezek
Darvas Kristóf – billentyű, ének
Szerető Dániel – basszusgitár, ének
Dudás Zsombor – dob, ének 

Vendégek:

Mészáros Ádám - gitár

Németh Csaba - ütőhangszerek

Németh Imre - elektronika

Rieger Attila - gitár

Simányi Zsuzska - ének

Sena Dagadu - ének

Hevér Zsófi és Bori, Flóra, Juli, Maja, a ZABORA táncstúdió táncosai, valamint gyerek énekesek.

 

 

A Rutkai Bori Banda Sárkányjárgánya meghódította az eget, a Pizsamátorral a tengereken kalandozhattunk, a zenekar harmadik lemeze pedig még távolabbra, űrbéli tájakra kalauzol bennünket. Nemcsak kozmikus kirándulásban, de igazi zenei időutazásban is részünk lesz, ha meghallgatjuk a zenekar legújabb CD-s mesekönyvét.
A Pörgettyű nevű kisbolygón, közvetlenül a Zsebtenger ezüstkavicsos strandján csillogó diszkó várja a kozmosz apraját és nagyját. Hatalmas tejúthajókon, színpompás, repülő csészealjakon, szárnyas picikliken érkeznek az Űrcsűrbe a táncos lábú Űrdöngölők. Dj Bácsi pörgeti a bakelitlemezeket, a világ minden tájáról gyűjti a zenéket; harsog a robotfalvi trappolós, kvartyognak a fánkitáni rugózós guminóták, sutyorognak a Qupi-szigetek varázsénekei, kinyílnak a dzsungelszerenádok pirosló hangszirmai. A legkülönösebb dalok pedig egy Föld nevű, titokzatos bolygóról érkeznek, és az ott élő lények furcsa szokásairól szólnak, akik születésnapokon egymás fülét húzogatják, vagy vízilovakkal habgaluskákat szaggatnak az illatos, esti fürdővízbe. Aztán időutazás veszi kezdetét, az avarkergető, őszi szél felemeli a táncosokat, szánkón repülnek tova Hópapa családjával, síelnek a sóvárgó Hóváróval és Bandzsáró ormányán elefántcsúszdáznak a Balatonba, ahol víz alatti palotákban nyári parádé veszi kezdetét.  Az Űrcsűr híre messzi-messzi galaxisokig is elér, és idecsalogatja régi barátainkat is: Nyúl Ubul, Űr Lajos, a Békalepke és a Sárkányjárgány az Űrhering társaságában kelnek útra.

A dupla lemezbemutató koncerten számos meglepetéssel, vendégzenészekkel és gyerekszereplőkkel várja a zenekar az űrkalandorokat, és természetesen a már ismerős horgolt főhősök, Bori mesebábjai sem maradnak el.
A február végén megjelenő CD-s mesekönyv a koncerten 20% kedvezménnyel lesz megvásárolható.
A koncertek kísérőeseménye a Marczibányi Téri Művelődési Központ M Galériájában március 5-28-ig megtekinthető Űrdöngölők-kiállítás Bori legfrissebb festményeiből. 

Az Űrdöngölők a Kolibri Kiadó gondozásában jelenik meg.

www.rutkaiboribanda.hu

https://www.facebook.com/rutkaiboribanda/

Vissza
Információ

Belépő - 1 éves kortól - gyermek és felnőtt vendégek számára egységesen: 2000 Ft

Elővételben kizárólag a művelődési központban: 1500 Ft

Jegyeket személyesen a művelődési központban, elektronikusan a www.jegy.hu oldalon vásárolhatnak.