Zenei programok

NAGY EMMA QUINTET KONCERT
2023. december 02. szombat 19:00

DECEMBER 2. SZOMBAT 19.00
NAGY EMMA QUINTET KONCERT 

Az Artisjus-díjas Nagy Emma Quintet a modern, kortárs jazz új generációjának képviselője. Az idén ötödik születésnapját ünneplő zenekar rövid idő alatt járt be hosszú utat. A rengeteg hazai koncert mellett, versenyek és fesztiválfellépések alkalmával jártak Olaszországban, Lengyelországban, Spanyolországban, és Szlovákiában.

Ugyan az öt tag sok mindenben különbözik, már a kezdetektől fogva érződött, hogy sikeresen képesek egységként működni. A hangzásuk formálásában fontos tényező a kísérletező szellem, a szerzeményekben egyenlő hangsúllyal kapnak helyet kemény dob groove-ok, szabad improvizációk, dalformájú, kortárs kompozíciók, és egyéb különleges megoldások. Ez a sokszínűség igyekszik nem öncélú lenni, hanem annak érdekét szolgálni, hogy a színpadon a kamarazenélés minél mélyebb rétegeibe jusson el a zenekar. Kontrasztok és disszonancia, improvizáció és sokszínűség, öröm és spleen, kortárs életérzés és groteszk, nyers fogalmazásmód, amely mögül átsejlik valamiféle álomszerű báj.

A bemutatkozó Set to face (2018, szerzői kiadás), és a Low frequency oscillator (2020,Sinistra) után harmadik, Synced című lemezük 2022 tavaszán jelent meg a rangos svájci Nagy Emma Quintet kiadó, a Unit Records gondozásában. A lemez anyaga a frissen nyílt Magyar Zene Házában került bemutatásra, ahol Fenyvesi Márton – aki producerként is részt vett a munkálatokban – és Fekete Kovács Kornél voltak a zenekar vendégei.

Legújabb Return című anyaguk 2023-ban jelent meg a Morotva Records gondozásában:
“Van rajta öt dal, amik pont annyira különbözőek, és pont annyira hasonlítanak, mint amennyire mi. Hosszú utat jártunk be velük, a Hűvösvölgyi utat és Olaszországot is érintve, de ebbe a huszonöt és fél percbe szívünket, lelkünket beleadtuk.”

Nagy Emma – ének

Cseh Péter – gitár

Dénes Ábel – nagybőgő

Oláh Krisztián – zongora

Klausz Ádám – dob

A koncert a Nemzeti Kulturális Alap támogatásával valósul meg.

Vissza
Információ

Belépő: 3000 Ft

Jegyeket személyesen a művelődési központban, elektronikusan a www.jegy.hu oldalon vásárolhatnak.