Zenei programok

ED NEUMEISTER ÉS A BUDAPEST JAZZ ORCHESTRA
2016. december 03. szombat 19:00

DECEMBER 3. SZOMBAT 19.00
ED NEUMEISTER (USA) ÉS A BUDAPEST JAZZ ORCHESTRA KONCERTJE

Ed Neumeister zenei karrierje meseszerűen kezdődött. Ötéves korában a házuk padlásán megtalálta édesapja régi trombitáját és azonnal a hangszer szerelmese lett. Egy rövid időre – talán az akkor divatba jövő blues miatt – harmonikára váltott. Nagyon hiányzott neki édesapja hangszere, ezért mégis a rézfúvós mellett döntött. Zenetanára hatására váltott harsonára, amiben megtalálta önkifejezésének legjobb instrumentumát.
A Budapest Jazz Orchestraval közös koncertjükön a jazzirodalom remekművei lesznek hallhatók, Ed Neumeister hangszerelésében, valamint belehallgathatunk utánozhatatlanul zseniális harsona játékába is.

ED NEUMEISTER
Fiatal korát leginkább hippiként egy kisbuszban élve töltötte. A vietnami háború behívója elől Európába szökött, ahol főként Amsterdamban és Párizsban kereste a jazz és a big band muzsika európai vonulatait. Vacsoráért játszott bárokban, klubokban.
Később Braziliában és Indiában is kutatta a tradicionális zenét, amit be is épített későbbi dalaiba, albumaiba.
Zeneszerzői munkásságára első sorban Charlie Parker, Miles Davis, és John Coltrane lemezei voltak hatással. Zenei rendezője volt olyan rock’n’roll sztárok lemezeinek mint Chuck Berry vagy Chubby Checker
A jelenleg Ausztriában élő, kiemelkedő jazz zenész-komponistával a Budapest Jazz Orchestra már több ízben dolgozott együtt. Az együttműködés évek óta tart, koncerteztek többek között 2010-ben a bécsi Porgy and Bess Jazz Clubban, ahol a zenekart Ed Neumeister vezényelte, de felléptek a balatonboglári Jazz és a Bor Fesztiválján is. Utolsó közös koncertjük 2013 januárjában volt Budapesten, hatalmas sikerrel.
A világhírű zenész a Grazi Egyetem harsonatanára, a Vanguard Jazz Orchestra hangszerelője és zeneszerzője, a Michel Camilo New York Band és a New York Trombone Quartet harsonása. Olyan legendás big bandekben játszott, mint a Duke Ellington Orchestra, Lionel Hampton, Buddy Rich, Gerry Mulligan Big Band, Mel Lewis Jazz Orchestra.

Vissza
Információ

Belépő: 2600 Ft

Jegyeket személyesen a művelődési központban és az Interticket hálózat jegyirodáiban, elektronikusan a www.jegy.hu oldalon vásárolhatnak.