Színházi előadások

ELMARAD! - VADÁSZAT
2023. november 02. csütörtök 19:00

NOVEMBER 2. CSÜTÖRTÖK 19.00
THOMAS VINTERBERG–TOBIAS LINDHOLM: VADÁSZAT

Thomas Vinterberg, a dán Dogma megkerülhetetlen alkotója, jó néhány évvel a metoo botrányok kirobbanása előtt rendezte meg A vadászat című filmjét. Míg korábbi mozija, a Születésnap, a családon belüli erőszak témáját dolgozta fel a görög sorstragédiák dramaturgiai ívére felfűzve, ezúttal azt járta körül húsbavágó őszinteséggel, milyen következményei lehetnek az egyénre és közösségére nézve annak, ha valakit szexuális zaklatással vádolnak meg, a vádló pedig életkorából eredően nem feltétlenül szavahihető. A Vinterberg filmjéből készült színdarabból a Születésnaphoz hasonlóan Pelsőczy Réka rendezett felkavaró előadást.

Szereplők: Chován Gábor, Spolarics Andrea, Nagy Nóra Zsófia / Nagy Enikő, Mester Máté / Moharos Zalán, Takács Zalán, Páder Petra, Böröndi Bence, Juhász Vince e.h., Mertz Tibor, Ilyés Róbert, Fröhlich Kristóf, Bregyán Péter, Debreceni Luca, Horváth Zita

Rendezte: Pelsőczy Réka

„A Vadászat tézisdráma – pontosabban antitézis-dráma: a manapság sűrű molesztálás, zaklatás, metoo vonulat antitézise, az ártatlanul megvádolt ember tönkretételének tantörténete.”
(Csáki Judit, Revizor)

Vissza
Információ

Az előadás technikai okok miatt elmarad!

Az online vásárolt belépők árát az Interticket visszautalja.

A személyesen vásárolt belépőket intézményünkben november 2-ig visszaváltjuk.

Az okozott kellemtlenségért elnézésüket kérjük!
Köszönjük megértésüket!