Színházi előadások

DUDA ÉVA TÁRSULAT: MIRROR
2023. március 03. péntek 19:00

MÁRCIUS 3. PÉNTEK 19.00
DUDA ÉVA TÁRSULAT: MIRROR

New York után újra Budapesten a MIRROR.
A Duda Éva Társulat 10. jubileumi évfordulójára készült produkció a XX. Budapest Táncfesztivál keretében került bemutatásra 2020 márciusában. A tíz év emblematikus momentumaira visszatekintő MIRROR című előadás korábbi művek anyagainak átdolgozásából és újrafogalmazásából született egy lendületes, fiatal csapattal.

A MIRROR a Társulat műfajilag egyik legtisztább produkciója, melyben a színpad akár egy küzdőtér, ahol mindenkinek ki kell vívnia a közösségen belüli szerepét. Rivális dominancia harcban próbálnak egymás fölé kerekedni, miközben önmagukat keresve, hajszolva mégis egymás támogatására és érzéki aktusokra keresik a lehetőséget. Intenzív koreográfiák fűződnek egy dinamikus láncba, lendületes és akrobatikus mozgáselemekkel, Duda Éva sajátos alkotói stílusjegyeivel. Erővel teli, agilis figurák suhannak a térben, rendkívüli energiákat felszabadítva, egyik pillanatban a levegőben repülve, míg a következőben már a földön gurulva, izgatott, hajszolt légkörben. A törtető közösség tagjai különféle helyzetekben találják magukat, melyben a legnyersebb érzelmektől a leggyengédebb pillanatokig jutnak.

Duda Éva főként korai művei a fizikalitáson, a dinamikán és nagy mennyiségű energiák felszabadításán alapulnak. A MIRROR ezekhez a szempontokhoz tért vissza, felébresztve az alkotóban rejlő kivételes lendületességet, kiegészülve az elmúlt évek tapasztalataival. Lehengerlő táncosok előadásában, összességében a társulat egyik legautentikusabb Duda Éva alkotását hozták létre.

MIRROR trailer

Vissza
Információ

Belépő: 4600 Ft

Jegyeket személyesen a művelődési központban, elektronikusan a www.jegy.hu oldalon vásárolhatnak.