Nyári táborok 2024

DIVAT TÁBOR
2024. július 08. hétfő 09:00

DIVAT TÁBOR
JÚLIUS 8-12. NAPONTA 9.00-16.00 ÓRÁIG
10-15 éveseknek

Színek-formák-anyagok-trendek-stílusok
Megtudhatod, hogyan álmodják meg a tervezők a divatot és te is megpróbálkozhatsz ezzel!A táborban megismerkedünk az aktuális trendekkel, ruhákat tervezünk, újrahasznosítunk. Belekóstolunk a textiltervezésbe, divatrajzolásba, melynek során sokféle ábrázolási technikát, művészeti eszközt kipróbálunk, saját tervezői mappát készítünk és újjávarázsolunk egy régi megunt ruhadarabot is! Közben kicsit jobban megismerjük magunkat és egymást,  megbeszéljük mikor mit mivel és hogyan viseljünk. A tábort kiállítással és divatbemutatóval zárjuk.

Tematika:
A divattábor célja a résztvevők vizuális befogadó és ábrázoló készségének, kreativitásának sokoldalú fejlesztése a divat, öltözködés, tervezés különböző témái köré csoportosítva. A tábor során a gyerekek aktuális divattrendeket,  stílusirányzatokat ismernek meg, kiválasztják az egyéniségükhöz, ízlésükhöz legközelebb álló színeket, mintázatokat, fazonokat és ezek alapján terveznek a hétköznapi viselettől az alkalmi ruháig. Különböző korok és népek viseleteiből, világhírű tervezők munkáiból, illetve a környező világból, a természetből inspirációt merítve divatrajzokat, kollekció-terveket készítenek, és műhelymunka keretében átalakítanak, újraalkotnak egy régi, megunt ruhadarabot is. Az egyéni munkát közös projektek teszik változatossá.
A  tábort divatbemutató és kiállítás zárja, ahol a szülők, rokonok, barátok megtekinthetik az elkészült alkotásokat. A gyerekek zenét választanak, próbálnak, kellékeznek, sminkelnek, frizurákat készítenek egymásnak, vagyis átélhetik - a tábor adta keretek között - egy valódi divatbemutató élményét.

Vissza
Információ

Táborvezető: Bene Júlia ruhatervező, rajztanár (06 70 317-5199, pliccsplaccs@gmail.com)

Részvételi díj: 50 000 Ft + 5000 Ft anyagköltség

A jelentkezés a részvételi díj átutalásával válik érvényessé.
Az anyagköltség a tábor első napján fizetendő készpénzben.
A részvételi díj meleg ebédet tartalmaz.