DIVAT TÁBOR
2022. július 13. szerda 09:00

DIVAT TÁBOR
10-15 éveseknek
JÚLIUS 11-15. NAPONTA 9.00-16.00 ÓRÁIG

Színek-formák-anyagok-trendek-stílusok
Megtudhatod, hogyan álmodják meg a tervezők a divatot és te is megpróbálkozhatsz ezzel!
A táborban megismerkedünk az aktuális trendekkel, ruhákat tervezünk, újrahasznosítunk. Belekóstolunk a textiltervezésbe, divatrajzolásba, melynek során sokféle ábrázolási technikát, művészeti eszközt kipróbálunk, és saját tervezői mappát készítünk. Közben kicsit jobban megismerjük magunkat és egymást, megbeszéljük mikor, mit, mivel és hogyan viseljünk. A tábort kiállítással és divatbemutatóval zárjuk.

TEMATIKA:
A divattábor célja a résztvevők vizuális befogadó és ábrázoló készségének, kreativitásának sokoldalú fejlesztése a divat, öltözködés, tervezés különböző témái köré csoportosítva. A tábor során a gyerekek aktuális divattrendeket,  stílusirányzatokat ismernek meg, kiválasztják az egyéniségükhöz, ízlésükhöz legközelebb álló színeket, mintázatokat, fazonokat és ezek alapján terveznek a hétköznapi viselettől az alkalmi ruháig. Különböző korok és népek viseleteiből, világhírű tervezők munkáiból, illetve a környező világból, a természetből inspirációt merítve divatrajzokat, kollekció-terveket készítenek, és műhelymunka keretében átalakítanak, újraalkotnak egy régi, megunt ruhadarabot is. Az egyéni munkát közös projektek teszik változatossá.
A tábort divatbemutató és kiállítás zárja, ahol a szülők, rokonok, barátok megtekinthetik az elkészült alkotásokat. A gyerekek zenét választanak, próbálnak, kellékeznek, sminkelnek, frizurákat készítenek egymásnak, vagyis átélhetik – a tábor adta keretek között – egy valódi divatbemutató élményét.

Vissza
Információ

A TÁBOR BETELT. KÉRJÜK, EBBE A TÁBORBA MÁR NE JELENTKEZZENEK!

Táborvezető: Bene Júlia rajztanár, ruhatervező (06 70 317-5199, pliccsplaccs@gmail.com)

Részvételi díj: 30 000 Ft + 5000 Ft anyagköltség (A részvételi díj meleg ebédet tartalmaz.)