Marczi Placc

KERÜLET NAPJA A MARCZIN
2024. június 22. szombat 10:00

JÚNIUS 22. SZOMBAT
KERÜLET NAPJA A MARCZIN 

10.00 RUTKAI BORI BANDA: ZSEBTENGER
„Hordozható” tengerparti hangulattal, és pörgős kalanddalokkal érkezik a zenekar.
Kalózkodunk a Pizsamátorokkal, Sárkányjárgánnyal repüljük körbe a nyári eget, vonatozunk a Palacsinta Pályaudvaron, vizipiciklizünk a hullámzó Balaton tetején. Az interaktív koncerten az egész család táncra kelhet a Rizibizi Diszkó, a Citrom Cirkusz és más hűsítő és a füleknek is „vitamindús” dzsesszes, latinos, funkys muzsikákra. Bori, saját horgolású és színpompás bábjaival kelti életre a dalok szereplőit és jeleneteit. Csobbanjunk együtt a Zsebtengeri élményekbe!

10.30 MERENDE MŰHELY: JÁTSZÓPARK
A fából készült játékpark 15 különböző eszközből áll, ügyességi, együttműködésre épülő, ill. stratégiai típusú játékokból. A játszatást képzett színházpedagógusok segítik, és koordinálják. 

11.00 DANNY MESÉL: A FÁN LAKÓ GYERMEKEK
interaktív zenés mese
Danny 2013-ban mutatta be az afrikai népmese feldolgozást a Kabóciádé Családi Fesztiválon, Veszprémben. Kitendzsi, Tenten és Kokó története azóta számtalan gyermek és felnőtt kedvencévé vált határon innen és túl. A különleges ghánai hangszer zengő hangjai könnyedén elröppentik a hallgatót a szavannák világába, ahol mindenki megtanulhatja, hogy óvakodni kell a gonosz boszorkány fortélyaitól, és hogyan kelthető életre minden, amit addig valaha megevett.
A népmesét feldolgozta: Danny Bain és Szántó Viktória
Előadja: Danny Bain
Időtartam: 25 perc + 20 perc hangszerkipróbálás

11.00 ILLUSZTRÁTOR TEAM – KÉZMŰVES SZIGET
Gyertek, alkossunk együtt a szabadban! Vár benneteket Panka, Cili, Nóra, a fák árnyékában, különleges technikákkal. Hozz magaddal festős pólót!

11.00-14.00 KERÁMIA WORKSHOP
Kipróbálhatod kézügyességedet és betekintést nyerhetsz az agyagozás világába. A foglalkozás alatt egy tárgy elkészítésére van lehetőség Urbán Krisztina kerámiaművész navigálásával. (Az alkotás kiégetésére nincs lehetőség.) 

13.00-15.00 HELLÓBOTANIKA: NÖVÉNYFESTŐ WORKSHOP
Akvarellfestés növényi tintákkal – korhatár nélkül
Szirmokból, gyökerekből és levelekből kinyert szép, színes növényi tintákkal festhetnek az érdeklődők akvarellpapír képeslapokat, és különböző játékos színmódosításokat is kipróbálhatnak, miközben megismerkednek a festőnövényekkel, a vadontermő, termeszthető és konyhai hulladékként keletkező növényi alapanyagokkal, amiket színezésre is fel lehet használni.

14.00-16.00 CSALÁDI JÓGA
A szülő-gyermek, vagy családi jóga olyan óra, melyen a gyerekek és szüleik, esetleg testvérek, közösen vesznek részt. Ez egy kivételes lehetőség arra, hogy a családok tagjai mélyebben, vagy akár újra kapcsolódjanak egymással. A biztonságos, bensőséges hangulat, a bizalmi feladatok, a sok érintés és ölelés, mind azt szolgálják, hogy a rohanó világban oly sokszor sérült szülő-gyermek kapcsolat megerősödjön, simuljon, közös élmények építsék azt. A jóga alapvetően is a szeretet érzésére becsatornázott mozgás. Ha úgy használjuk, hogy azzal kapcsolatokat erősítünk, vagy teremtünk, az eredmény nem marad észrevétlen.
Az órákon az ideális életkor 3+ év, de szuperügyes kistesók, vagy tipegő jógások is csatlakozhatnak hozzánk.
Foglalkozásvezető: FARKAS ZSUZSI gyermekjóga oktató
REGISZTRÁCIÓ

14.00-16.00 FUROSIKI – JAPÁN KENDŐHAJTOGATÓ WORKSHOP
A FloWeRAP a hagyományos japán furosiki csomagolástechnika és a modern európai design fúziójából született csomagolókendő.  A japán csomagolási módszer nemcsak esztétikus és egyedi, hanem a kendők újrahasznosíthatóságának köszönhetően rendkívül pénztárcakímélő, számos felhasználási lehetőséget rejt magában, helytakarékos és ebből eredően kifejezetten környezetbarát.
Furosiki: a középkori Japánból származó hagyományos csomagolókendők, melyek eredendően a közfürdőkben, a levetett ruhák tárolását szolgálták, majd a japán ajándékozáskultúra szerves részét képezték, mára az egész világon egy méltán elterjedt, környezetbarát csomagolási technika anyagaivá váltak.
REGISZTRÁCIÓ

16.00 SZÍNKÖR ALKOTÓMŰHELY: FELNŐTT ÉLMÉNYFESTÉS
Gyertek próbáljátok ki az akril festés élményét! Mindenki önállóan alkothatja meg saját képét!
3 órás élményfestésünkön instruktoraink az esemény folyamán lépésről-lépésre vezetnek végig, és segítenek, hogy megfesd a saját képedet. Eseményünkön egy 40x50-es vászonra alkothattok.
Ha az eredeti képtől eltérő színekben és kompozícióban szeretnél dolgozni, bátran jelezd nekik és ők örömmel segítenek. Neked csak annyi a dolgod, hogy kikapcsolódj és átéld a harmonikus alkotás örömét.
Az akril festék egy nagyon gyorsan száradó, műgyanta alapú médium, ezért ennél a technikánál nem szükséges a száradásra várni. Az esemény végeztével magaddal is viheted a műalkotásod és otthon már ki is teheted a faladra! Akril festéket használó eseményeinkre érdemes olyan ruhában és cipőben érkezni, amit nem sajnálsz, mivel ez az anyag száradás után már nem kimosható. Kötényt mindenki számára biztosítunk, ami részben védi az öltözéket, de teljes biztonságot nem nyújt.
A festés 14 éves kortól ajánlott!
REGISZTRÁCIÓ

17.00 CSILLAGSZEMŰ TÁNCEGYÜTTES
Ízelítő a néptánc és népzene hagyományaiból. A bemutatót egy rövid közös tánccal zárjuk.
A Csillagszemű Táncegyüttest Timár Sándor koreográfus és Timár Böske táncművész alapította 1993-ban. Az oktatás a Timár-módszer segítségével történik, melynek lényege, hogy minél több gyermek minél kisebb korban ismerkedjen meg a még elevenen élő néptánc és népzene hagyománnyal, de nem csak a színpadi megjelenítés által és muzeális értékként, hanem mint megélt tapasztalat épüljön be a mindennapi életükbe. Az együttes több helyszínen, különböző szintű és más-más korosztályt képviselő csoportokkal működik, de hosszú évek óta kötődik a II. kerülethez és a Marczibányi téri Művelődési Központhoz. Itt tartja próbáit a kisiskolás és a junior korcsoport, illetve a Csillagszeműek felnőtt társulata, a Timár Együttes is.

EGÉSZ NAP: GRILLPARTI A BELSŐ KERTBEN – OPEN DJ

Vissza
Információ

A belépés díjtalan.

Egyes programjainknál a létszám korlátozott, ezért a részvétel regisztrációhoz kötött. Ezt az adott programoknál jelezzük, regisztrálni a linkre kattintva lehet.