Marczi Placc

KARÁCSONYI WORKSHOPOK - FÉNY-ÁRNY MŰHELY
2023. november 25. szombat 14:00

KARÁCSONYI WORKSHOPOK

Gyere, és próbáld ki milyen, ha az idei karácsonyfadíszeidet, ajándékaidat saját kezűleg készíted el! Barátságos műtermi miliőben, nyomatok, festékek, profi illusztrátorok és finom tea társaságában alkothatsz, minden hétvégén más-más tematikában. Jöhetsz a gyerekeiddel, pároddal, barátokkal, vagy lehet ez egy elmélyült énidő.

NOVEMBER 25. SZOMBAT
FÉNY-ÁRNY MŰHELY
mécsespalást készítés árnyképekkel

14.00-16.30 családi (szülő-gyerek, 8 éves kortól ajánlott)
18.00-20.30 felnőtt (12 éves kortól bárki számára)

Télen, amikor a nappalok rövidülnek, és egyre hamarabb száll le esténként a sötétség, táplálnunk kell a fényt magunkban és magunk körül. Mi mással, mint gyertyafénnyel?
Ebben a műhelyben színes árny-ablakokat készítünk, melyek egy mécses fényénél megelevenednek. Varázslatos élmény elkészíteni is mesebeli ablakainkat, de egyedi és nagyon hangulatos ajándék karácsonyra nagyszülőknek, nagybácsiknak, nagynéniknek, vagy a szerelmünknek.
A workshopon megtanuljuk, hogyan lehet sziluettekben gondolkodni, a sötét és a világos kontrasztjára építve képeket létrehozni. Megtanuljuk, hogy működik az árnyjáték, mi a fényforrás, a kép és a vetítővászon viszonya egymással. Saját "árnyteret" konstruálunk, amihez megalkotjuk árnyképeinket, és létrehozunk egy miniatűr árnyszínházat, mely egy - szigorúan befőttesüvegbe helyezett - teamécses meggyújtásával életre kel.
A kép, amit megalkotsz, lehet egy számodra kedves mese jelenete, de lehet egy családi történet felidézése. Bármi is az elképzelésed, segítek megvalósítani!

Ami lesz: a tervezéshez és a kivitelezéshez szükséges eszközök /egy csésze tea, vagy kettő/

Amit hozz magaddal:
- ötletek és elképzelések
- védőruházat (kötény, nagy férfiing, stb., amit a ruhád tetejére vehetsz)
- ha van saját ollód, ami jól vág és hegyes

Az anyagok, amikkel dolgozunk: fotókarton, pausz, színes selyempapírok, tus, festék. A műhely során versekből, mesékből inspirálódunk, aztán tervezünk, és festünk, vágunk, ragasztunk.

Foglalkozásvezető: Simonyi Cecilia 

Vissza
Információ

Jelentkezés: Simonyi Cecilia (06 30 418-5446, www.ceciliasimonyi.com)

Részvételi díj: 15 000 Ft (12 éves kortól), 10 000 Ft (8-12 éveseknek)

Egy műhely árában 2 db árnyablak készítése foglaltatik benne, de komplexitástól függően lehet, hogy csak egy tud elkészülni - akkor a másodikat előkészítve hazaviheted és otthon befejezheted.