Marczi Placc

PANNONHALMI BORKÓSTOLÓ
2023. február 24. péntek 18:30

FEBRUÁR 24. PÉNTEK 18.30
PANNONHALMI BORKÓSTOLÓ

A Pannonhalmi Apátsági Pincészet borait kóstolhatják meg a borkedvelők. A különleges ízélményt György Andrea
- könnyűzenei, jazz hegedűs, énekesnő, improvizatív zenész - teszi még varázslatosabbá.

A Pannonhalmi Főapátság és az MKB építette újjá a II. világháború után tönkretett szőlőbirtokot, mégpedig Gál Tibor útmutatása mentén: szőlőtelepítés, új pince és borház építése. Nagy munka volt. Az 52 hektáros birtok borászatát Liptai Zsolt vezeti. Mintegy 300 ezer palack fajtatiszta és házasított bort készítenek Pannonhalmán. A Széldomb, Babszökő, Tavaszó, Packalló, Cseresznyés dűlőkben rajnai rizling, sauvignon blanc, fűszeres tramini, pinot blanc, olaszrizling, chardonnay, királyleányka, sárfehér, viognier, pinot noir, merlot, cabernet franc terem. 

Az este során kótolásra kínált borok:
Pannonhalmi Tricollis rosé 2022
Pannonhalmi Sauvignon Blanc 2022
Pannonhalmi Prior fehér 2021
Pannonhalmi Hemina fehér 2021
Pannonhalmi Pinot Noir 2021
Pannonhalmi Infusio 2020

és a kíséret...
György Andrea a budapesti zenei élet gyakran felbukkanó szólistája, a popzenétől a világzenén át a jazz-ig sok műfajban tevékenykedik. A legtöbb európai országban koncertezett már, nemzetközi zenekaroknak is állandó tagja.
Stúdiózenészként játékfilmekhez, dokumentumfilmekhez, könnyűzenei albumokhoz rögzít és komponál zenét, a színházi zenélés sem áll messze tőle.
Gyakran játszik egyedül is, rendezvényeken, kiállításmegnyitókon, vagy épp táncosokat kísérve, effekt-pedáljai segítségével elérve egy dúsabb, teljesebb hangzást.
Kedvenc műfaja az improvizáció, a pillanatban megszülető zene, akár zenésztársaival, akár egyedül játszik. Repertoárja széles skálán mozog, pop-dalokat és jazz standerdeket egyaránt tartalmaz, hegedűjátékát a könnyedség és a fantázia jellemzi, bármilyen műfajról is legyen szó

Vissza
Információ

Belépő: 4500 Ft

Jegyeket személyesen a művelődési központban, elektronikusan a www.jegy.hu oldalon vásárolhatnak.