Nyári táborok 2020

TŰZZOMÁNC TÁBOR II.
2020. augusztus 12. szerda 09:00

TŰZZOMÁNC TÁBOR II.
Felnőtteknek
AUGUSZTUS 12-14. NAPONTA 9.00-16.00 ÓRÁIG

A táborba várunk szeretettel minden 8 év feletti gyermeket és felnőttet, akiket érdekel ez a varázslatos, sokrétű technika. Azok is bátran jöjjenek, akik még nem tűzzománcoztak, akik viszont ismerik ezt a technikát, ezúttal mélyebbre merülhetnek e tudásban.
A tábort a zománcozásban több évtizede gyakorlott, mégis fiatal képzőművész vezeti, aki hivatásának érzi, hogy az alkotás örömét bárki számára elérhetővé tegye és alázattal vezesse a tehetségeket a művésszé válás útján.
A zománc, mint látványos és dekoratív technika lehetőséget ad arra, hogy már első nap alkotásoddal a kezedben mehess haza. De aki nem éri be az első sikerekkel, bátran elmélyülhet a következő kihívásokban, mert ez egy nemes és évezredes múltra visszatekintő művészet, mely a mai korra is tartogat felfedezni valót. 

A tűzzománc táborban a résztvevők megtanulhatják, hogyan készítsék elő a fémet a zománcozásra, miként alakítsák formára, hogy kezeljék. A tárgyak készítése során kipróbálunk több, ismertebb és pár kevéssé szokványos zománcozási eljárást. Ezek kapcsán foglalkozunk a zománcozás történetével is. Készítünk majd kisebb használati tárgyakat, ékszereket és zománcfestményt, mindenkinek saját tehetségéhez és alkotókedvéhez mérten.

Vissza
Információ

A TÁBOR BETELT!

KÉRJÜK, EBBE A TÁBORBA MÁR NE JELENTKEZZENEK!

Táborvezető: Páthi Diána képzőművész

További információ: Krammer Zita (06 20 927-2330; matitkar@marczi.hu)

Kapcsolódó dokumentumok