A drámaórák hozzásegítenek ahhoz, hogy egy-egy téma valódi élménnyé váljon a gyermekek számára, élethelyzetként, akcióként éljék meg azokat, hozzásegítve őket saját gondolataik, ötleteik kifejezéséhez és gyakorlati megvalósításához. A játék személyiség- és kreativitásfejlesztő hatása jelentős, jellegzetessége továbbá, hogy a munkálkodás csoportban zajlik, így közösségi célzatú. Ezen kívül a reális énkép kialakítására, az érzelmi élet gazdagítására törekszik és arra, hogy a felfedezés és helyes döntés örömét biztosítsa a gyermekek számára.

A foglalkozásokat vezetik: Robin László színész, drámapedagógus és Zboray Antónia

Részvételi díj: 1300 Ft/fő

További információ, időpont egyeztetés: Bikkes Ágnes (06 20 486-8903, bikkes.agi@marczi.hu)

NAHI ÉS A NÉMA FALU
3–4. osztályosoknak
Az óra a toleranciáról, a másság elviseléséhez szükséges kompromisszumkészségről szól.
A drámaóra Ámosz Oz: Hirtelen az erdő mélyén című regényének alapötletére épül – egy olyan faluról szól, ahonnan egy éjszaka elvándorolt az összes állat, az örökké gúnyolt Nahi vezetésével.

VÉSZKIJÁRAT
Komplex drámafoglalkozás 5-8. osztályosoknak az osztályon belüli megfélemlítésről
Egy „másik” iskola „másik” osztályáról játszunk, egy olyan közösségről, ahol az osztály egyik tagja rendszeresen zaklatja a közösség egy másik tagját. Meddig tarthat az elnéző magatartás? Hol húzódik a felesleges árulkodás és az áldozattá válás határa? Mit tehet a közösség, ha azt túllépi a támadó?

A SZÉNA TÉRI SRÁCOK 
Felső tagozatos és középiskolás diákoknak
A foglalkozás időtartama 180 perc.
Foglalkozásvezető: Lukács Gabriella drámatanár
Közreműködik: Robin László színész
Az 1956-os forradalom és szabadságharc olyan történelmi helyzetet hozott az akkori gyerekeknek és fiataloknak, amelyben felelősség hárult rájuk, fiatal koruk ellenére. Akár akarták, akár nem, harcra buzdították őket, így sok gyerek valóban fegyvert fogott, hogy harcoljon a szabadságért. A Széna téri srácok című foglalkozás azon túl, hogy emléket állít a forradalom áldozatainak, bemutatja a történelmi korszakot is. A részt vevő diákokkal közösen vizsgáljuk, mit tehetünk gyerekfejjel az elnyomás ellen. Milyen hatással lesz ránk, ha gyerekként felnőtt döntésekre kényszerülünk.
A foglalkozás ára 40 000 Ft/osztály