Az iskolai tananyagot kiegészítő 90-120 perces történelmii témájú foglalkozásokat kínálunk 3-6. osztályos korig. A foglalkozások csoportbontásban és forgórendszerben működnek. Az ismeretszerzés játékosan, élménypedagógia módszerekkel történik és a komplex játszóházi módszertannal kerülnek feldolgozásra. A foglalkozások pedagógusok, drámapedagógusok, múzeumpedagógusok, játszóház-vezetők és diák asszisztensek bevonásával illetve közreműködésével valósulnak meg.

Célunk, hogy az adott osztályra alakítsuk a témákat, ezért egy történelmi témán belül többféle megközelítés, feldolgozás lehetséges. A foglalkozások mindegyike tartalmaz tárgyalkotó kézműves tevékenységet, a többi alkotórésze pedig úgy képzelhető el, mint egy módszertani menüsor: több változat közül a pedagógussal közösen választjuk ki a csapatnak megfelelőt. Ezért ezeket az alkalmakat egyben kísérleti módszertani műhelyeként is értelmezzük, ahol a pedagógusokkal közösen alakítjuk a csoport számára jól feldolgozható módon a választott tananyagot.

Kapcsolódó tantárgyi ajánlás: történelem, magyar nyelv és irodalom, rajz-vizuális kultúra, technika, hon és népismeret, művészettörténet

Választható témák:
Vigasság Mátyás udvarában (3-4. osztályosoknak)
Honfoglalás (3. és 5. osztályosoknak)
Élet a lovagkorban (4. és 6. osztályosoknak)
Az ókor csodái / Egyiptom (5. osztályosoknak)
Az írásbeliség kialakulás (4-6. osztályosoknak)

Részvételi díj: 1200 Ft/fő

További információ, időpont egyeztetés: Bikkes Ágnes (06 20 486-8903, bikkes.agi@marczi.hu)

Foglalkozásokkal kapcsolatos tájékoztatás: Pilinger Zsuzsa (06 70 608-7992, pilingerzsuzsa@gmail.com)