Előadás, beszélgetés

GYÓGYÍTÁS ÉS MŰVÉSZET
2015. március 25. szerda 19:00

MÁRCIUS 25. SZERDA 19.00
GYÓGYÍTÁS ÉS MŰVÉSZET

Gyógyít-e a művészet? Művészet-e a gyógyítás?

Rendhagyó sorozatunk házigazdája dr. Medgyesi János háziorvos, aki vendégeivel kalandozik egészség és betegség, élet és halál kérdései között.

Vendég: ZEFFER ANDRÁS

Zeffer Andrásnál - akit legtöbben a P.Mobil és a TRB zenekarokból, vagy az éppen általa alapított supergroup, a MOBILMÁNIA együttesekből ismernek - 2006 nyarán egy igen súlyos stádiumban lévő akut leukémiát diagnosztizáltak. Közel egy év kórház, két hónap steril box és csontvelő-transzplantáció után, több mint negyven kilóval könnyebben, fizikailag erőtlenül ugyan, de 2007. októberében már ismét színpadon állt. Kórházi kezelése alatt kezdte írni internetes naplóját, amit több tízezren olvastak rendszeresen. Ebben a naplóban meghökkentő őszinteséggel és humorral ír betegségéről, kezeléséről és a misztikus csontvelői őssejt-transzplantációról, a steril boxban eltöltött hónapokról. A napló megjelent könyv formájában is ' Őssejt és rock and roll ' címmel, részletesebben, fotókkal illusztrálva, így még többekhez eljuthatott, hogy van kiút még egy ilyen súlyos betegségből is. A könyvben a napló mellett megszólalnak a családtagok, orvosok, ápolók és rajongók is, és elmesélik, ők hogyan élték meg a művész hirtelen bekövetkezett betegségét, hogyan segítették gyógyulását. 

A transzplantáció óta eltelt 9 év, ami idő alatt Zefi - ahogyan sokan ismerik - zenekaraival kiadott 5 CD-t, (amik közül az egyikért megkapták a hazai zenei élet legrangosabbnak számító elismerését, a Fonogram díjat) 4 DVD-t, 1 3Dimenziós Blu-Rayt, a könyvet, valamint részt vett közel 400 koncerten. Gyógyulása óta sokszor felkeresi a kórházban sorstársait, remélve, hogy pozitív példája sokaknak segít.

Vissza
Információ

Belépő: 500 Ft

Jegyeket személyesen a művelődési központban és az Interticket hálózat jegyirodáiban, elektronikusan a www.jegy.hu oldalon vásárolhatnak.