Koncertek

SENA LIVE BAND – FEATHERS
2017. május 05. péntek 19:00

MÁJUS 5. PÉNTEK 19.00
SENA LIVE BAND – FEATHERS

ELMARAD!

A ghánai születésű, elbűvölő énekesnő és MC, Sena Dagadu nagyszabású örömkoncertje 

Sena valamikor két-három évvel ezelőtt talált egy szép madártollat a kertben és a hajába tűzte. Az első tollat sok másik követte, mintha mágnesként vonzaná őket. A tollakkal együtt ritmusok, dallamok, kis témák születtek, s ebből a fura mágikus folyamatból egyszer csak összeállt egy vízió egy lemezről amit ezek a tollak, ritmusok és dallamok inspiráltak.

Sena Dagadut mindenki ismeri, aki egyszer is kitette a lábát a budapesti éjszakába, vagy járt valamelyik fesztiválon az elmúlt tizenöt évben. First One című debütáló lemeze a magyar hiphop egyik mérföldköve lett, a tíz évvel később megjelent Lots of Trees pedig az év egyik legsokoldalúbb, változatos és izgalmas albuma, amit Sena varázslatos egyénisége fog össze.

A ghánai Accrában született énekesnő 2001-ben kóstolt bele a budapesti zenei életbe, és hamarosan az underground hiphop/dancehall vezető csapata, a Gimmeshot Crew tagja lett, de emellett a rá jellemző lendülettel szinte mindenbe belevetette magát a funkjazztől (Kamu) a Shakespeare-szonettekig. Valósággal elvarázsolta a zenészeket azzal a képességével, hogy bele tud olvadni bármi nemű és stílusú zenébe. Gyakran lép fel meghívott vendégként különböző DJ- és zenekari produkciókban, akár előre begyakorolt műsor formájában, akár freestyle rögtönzéssel saját szövegeket, verseket és dalokat használva. Bár sose kapott iskolai szintű zenei képzést, különösen érzékeny hallása által egészen kivételes módon tud reagálni és ráhangolódni arra, amit hall. Sena hangját eredeti, autodidakta stílusa teszi igazán egyedivé.

Vissza
Információ

A KONCERT TECHNIKAI OKOK MIATT ELMARAD!

A MEGVÁLTOTT BELÉPŐK MÁJUS 5. PÉNTEK 19.00 ÓRÁIG VISSZAVÁLTHATÓK.

További információ: voros.judit@marczi.hu