Zenei programok

GRADUS AD PUBLICUM
2016. február 28. vasárnap 19:00

FEBRUÁR 28. VASÁRNAP 19.00
GRADUS AD PUBLICUM

„Húrtestvérek”

Nastasha és Alfredo van de Munt hegedű-zongora hangversenye
Szerkesztő és házigazda: Eckhardt Gábor 

Érdemes Magyarországot választani a zenei kiteljesedés helyszínéül? A kérdésre egy fiatal indonéz-belga testvérpár ad csattanós választ az est folyamán szóban, képben, zenében – ahogy már lenni szokott a Gradus ad Publicum sorozatban. Az üdítő élményt a házigazda, Eckhardt Gábor kedvelt, közvetlen stílusú kommentárjai fokozzák.

J. S. Bach: c-moll prelúdium és fúga (WK I.)

Ch. W. Gluck - F. Kreisler: Melódia  

L. van Beethoven: c-moll (Pathétique) szonáta op. 13

F. Kreisler: Polichinelle 

-

J. Brahms: h-moll rapszódia op. 79/1

A. Hacsaturján: Nocturne  

Bartók B.: Román népi táncok    

W. A. Mozart: G-dúr szonáta hegedűre és zongorára

VAN DE MUNT ALFREDO (2001) Jakartában, Indonéziában született. Röviddel ezután a család Belgiumba költözött és itt kezdett el 3,5 éves korában zongorázni, a Wavre városában működő Musique et Spectacle-ban, Isabelle Devlamminckx vezető tanár irányítása alatt. 3 év közös munka oredana Clini-nél magántanulóként folytatta tanulmányait. Több belgiumi országos versenyen vett részt, többek között a genti Concours Breughel-en, a Steinway and Sons Belgium-on (2010), ahol negyedik helyezést ért el, Concours EPTA Belgium-on (2012) és a Concours Cavatine-n (2012), ahol első helyezést kapott.
2012 szeptemberétől Alfredo a Tóth Aladár Zeneiskola tanulója, Eckhardt Gábor növendéke. 2013-ban részt vett a szlovéniai Piranban megrendezett Tartini versenyen, ahol arany fokozatot kapott. Ezt követte a holland Steinway and Sons International Piano concours 2014-ben, ahol első helyezést ért el, a döntőt az amszterdami Het Concertgebouw-ban rendezték meg. Alfredo rendszeres résztvevője az Ádám Jenő Zeneiskola szervezésében megrendezésre kerülő mesterkurzusnak, a balassagyarmati Zene Határok Nélkül tábornak, a szombathelyi Savaria Zenei Tábornak, a nagykanizsai Farkas Ferenc Zenei Tábornak, és a holland Stichting Piano, Keppel tábornak.

VAN DE MUNT NASTASHA (1999) Jakartában, Indonéziában született. Röviddel ezután a család Belgiumba költözött és itt kezdett el 4,5 éves korában hegedülni, a Wavre városában működő Musique et Spectacle-ban. Első tanára Rebecca Smith volt, majd 3 év után Dirk van de Moortel követett. Ezt követően Kerstin Hoelentől vett magánórákat, aki a hágai konzervatórium fiatal tehetségekkel foglalkozó tanára, nála kezdett el komolyabban foglalkozni a technikai és előadói készségek fejlesztésével. Majd Monique Desidenél folytatta a tanulást és a tanárnő által vezetett Les Jeunes Cordes zenekarral is rendszeresen koncertezett. Nastasha 2012 szeptemberétől  Ácsné Szily Éva tanárnő irányításával a budapesti Tóth Aladár Zeneiskola tanulója. A zeneiskola Ifjúsági Zenekarában is rendszeresen játszik.
Tanulmányai során a következő versenyeken vett részt szép eredményeket elérve: Tartini competition (2013)-Piran, Szlovénia, arany minősítés, Rados Dezső Hegedűverseny (2015) második helyezés, Young Virtuosos Competition (2015) Zágráb, harmadik helyezés és különdíj a kortárs darab előadásáért, Talents for Europe (2015), Dolny Kubin negyedik helyezés.
Nastasha rendszeresen vesz részt  Dénes László,Kállai Ernő, Petőfi Erika és Igor Coretti mesterkurzusain, a balassagyarmati Zene Határok Nélkül taborában, és idén nyáron a European Spirit of Youth Orchestra nyári táborral Szlovéniaban és Olaszoraszágban játszott.

Vissza
Információ

A hangverseny időtartama 120 perc, egy szünettel.

Belépő: 1800 Ft

 

Elővételben: 1300 Ft

Diák és nyugdíjas: 900 Ft

Jegyeket személyesen a művelődési központban, elektronikusan a www.jegy.hu oldalon vásárolhatnak.