Zenei programok

HOLDVIOLA KONCERT
2014. november 10. hétfő 19:00

NOVEMBER 10. HÉTFŐ 19.00
HOLDVIOLA KONCERT

Népzene, elektronikus zene, hegedű, tilinkó, gitár, dob. Hagyomány, értékközvetítés, fiatalság, modern dallamok.
„Egy helyről indulunk, különböző utakon járunk, de ugyanoda érkezünk” (Holdviola)

Összetartozás, szeretet, zene. Népzene, elektronikus zene, hegedű, tilinkó, gitár, dob. Hagyomány, értékközvetítés, fiatalság, modern dallamok. Holdviola.
Egy zenekar, amelyben harmonikusan együtt van régi és új, mai és hagyományos. Zenéjükben modern formában elevenednek meg a gyönyörű magyar népdalok.
A Holdviola stílusa semmivel össze nem keverhető. Sajátos hangulatú, letisztult dalaik mai, korszerű hangzásban szólalnak meg, miközben megőrzik az eredeti népdal értékeit.
Egy Holdviola előadás nem csupán koncert, sokkal inkább a zene, a tánc, a színház és a vizuális művészetek harmonikus elegye, amely különleges élményt nyújt a nézőknek.
A Holdviola közönsége népes, mégis családias: az éppen járni tanuló apróságok első táncos lépései, a fiatalok első szerelmes dallamai, a nagymamák könnyes szemű dúdolásai mind köthetők a Holdviola zenéjéhez.
Fonogram díj, Prima díj jelölés és platinalemezek is mutatják, hogy a Holdviola zenéje értékes és értéket közvetít, sokszínű és sok emberhez szól.

A zenekar tagjai
Török Tilla (ének, hegedű, tilinkó), Farkas Péter (dob, billentyűs hangszerek), Gál Lajos (gitárok, vokál); állandó vendégművészként közreműködik Kiss Balázs (basszusgitár) és Gulyás Sára (zongora, vokál).

A zenekarról írták

„Zenéjükben korszerű, elektronikus hangszerelésben születnek újjá a magyar népdalok – letisztult, női énekhangra támaszkodó, többszólamú vokállal. Előadásaik rendkívül látványosak, a legapróbb részletekig kidolgozott, művészi szintű hang-, és fénykompozíciókkal, tánccal, gyerekkórussal, igényes koreográfiával. A zenével tökéletes összhangban látható háttér-animáció lenyűgöző hatást ad az időnként meglepő zenei ötleteket felvillantó produkciónak – kétségkívül új színt jelent a Holdviola a XXI. századi magyar popzene 2006 utáni éveiben…” (ClassFm.hu)

„Megújult népdalokkal hódít a Holdviola zenekar

Komoly zenei elismerés és egyre nagyobb közönségsikerek. A Holdviola zenekar hatalmas sikere éppen végtelen egyszerűségében áll. Néhány sallangmentes profi zenész és egyszerű népdalok. Persze új köntösben. „ (Zene.hu)

„Holdviola – Híd a múlt és jelen között

A koncert alatt előadott népdalok hihetetlen energiát adtak a közönségnek, amely láthatóan megérintette a változatos korosztályú közönség lelkét. Életre keltek olyan népdalok, mint a Kicsi madár, hol jársz, Tavaszi szél, Bánat utca, a Látod édesanyám, új formában, modern zenei hangzásban. A koncert szerves része volt a tánc, a Szinvavölgyi Néptáncműhely táncosainak speciális koreográfiája, amely igen látványossá tette az előadást.” (Szentgyörgynapok.hu)

A produkcióról

A zenekar koncertje 90 perces, az előadás során az 5 zenész mellett 6-16 fős tánckar szerepel.

Tánc - A produkció részeként a koncerteken a nemzetközileg is elismert Szinvavölgyi Néptáncműhely táncosai is színpadra lépnek. A táncegyüttes a 2014-es Fölszállott a páva c. televíziós vetélkedő döntőjében is nagy sikert aratott, a Külügyminisztérium különdíját kapta.

Vizuális elemek – A zenekar koncertjein egyedi látványelemek találhatók: a dalokhoz komponált képek és animációk gazdagítják az előadást.

Technika – A zenekar saját színpadtechnikával érkezik, amely segíti a fesztiválok és előadások programjának gyors és megbízható előkészítését és lebonyolítását.

 

Video ajánló: http://www.youtube.com/watch?v=6rnDrBsZsg4

Vissza
Információ

Belépő: 2500 Ft

Jegyeket személyesen a művelődési központban, elektronikusan a www.jegy.hu oldalon vásárolhatnak.