KERÁMIA TÁBOR III.
2018. augusztus 02. csütörtök 09:00

KERÁMIA TÁBOR, AVAGY KÉPZELT ÉS VALÓS DOLGAINK AGYAGBÓL
10-16 éveseknek
JÚLIUS 30–AUGUSZTUS 3. NAPONTA 9.00-13.00 ÓRÁIG  

Célkitűzésünk: Olyan tárgyak készítése, amit később otthon is megelégedetten és örömmel nézegethetünk. Élmények szerzése a tárgyak elkészítése során, a kreativitás fejlesztése, fantáziavilág és képzelőerő aktív használata.                                                 

TEMATIKA:

1. nap
Marokedény technikával készíthető, állatokat formázó dobozok kialakítása. Üregeléssel, a doboz aljának és tetejének pontos összeillesztésével, a különböző kiegészítők hozzáragasztása után készre festjük a dobozainkat.                                                                    
2. nap
Laptechnikával tálcákat készítünk, jó idő esetén a kertben mintázzuk meg a tálcák felületét a közösen összegyűjtött falevelekkel, virágokkal, magokkal, kavicsokkal. Kipróbáljuk, hogy a kert kincsei milyen nyomot hagynak az agyag felületén.

3. nap
Várat, utat, falat, szobabelsőt vagy külső tereket hozunk létre. A kőművesekhez hasonlóan mi is felületeket képezünk, malterezünk és fugázunk, csak mi az általunk előre legyártott agyagtéglákat használjuk alapanyagként. Ahová szükséges ablakot, ajtót, padot stb. illesztünk.                                                  

4. nap
Óriásfigurákat készítünk, a fejek, karok, kezek, lábak gondos megformálásával úgy, hogy az általunk együtt elkészített babzsák hasakhoz hozzá tudjuk ezeket csatolni. Ezen a napon így egy kicsit szabunk, varrunk is.

5. nap
Felrakásos technikával virágcserepet vagy nagytálat formázunk, attól függően, hogy ki mit szeretne. Kívülről vagy belülről összedolgozzuk a kívánt felületet, így őrizve meg a felrakás mintázatát, amely lehet növényi vagy geometrikus jellegű.

Szünetekben, a kertben fogócskázás, bújócskázás, pétanque, irányított közösségformáló játékok.

Délután korongozás, apróbb tárgyak készítése szabadon.

Vissza
Információ

A TÁBOR BETELT! KÉRJÜK, EBBE A TÁBORBA MÁR NE JELENTKEZZENEK!

Táborvezetők: Urbán Krisztina (06 70 317-5767, krisztina.urban@outlook.hu) és Habony Fruzsina

Részvételi díj: 14 000 Ft + anyagköltség 

Kapcsolódó dokumentumok