ÁLLATI ZENÉK
2018. január 11. csütörtök 14:30

MARCZI MUZSIKA 

Koncertélmény és tanulás
Klasszikus zene, hangszerek, zenetörténet
Ismeretterjesztő sorozat kisiskolások számára csütörtöki napokon 9.00, 11.00 órakor és 14.30-kor
A fiatal közönséget neves művészek közreműködésével, az élő zene varázsával vezetjük be a klasszikus zenei műfajok sokszínű világába.
A sorozat szerkesztője, moderátora: Lukácsházi Győző

JANUÁR 11. CSÜTÖRTÖK 9.00, 11.00 ÉS 14.30
ÁLLATI ZENÉK

Bevezetés a klasszikus zene világába az Air Corde Trió előadásában.
A koncerten Vivaldi, Rossini, Saint-Saens, Gossec, Sári László, Rimszkij-Korszakov, Honegger művei szólalnak meg, amelyeket különböző állatok – hattyúk, kutyák, elefántok, dongók – inspiráltak.

Közreműködik: Matuz Gergely fuvolaművész, Szilvágyi Sándor Liszt-díjas gitárművész és Lukácsházi István nagybőgőművész
Digitális illusztráció: Kosztándi Orsolya

Sokan gondolják, hogy a komolyzene komoly. Pedig egyáltalán nem az! Allati_kepEzért mi úgy is nevezzük: klasszikus zene. A legtöbben nem is tudják, hogy a legnagyobb zeneszerzők is mennyi játékot, humort csempésztek darabjaikba. Az Air Corde Trió műsora a leghíresebb zeneszerzők leghíresebb műveit adja elő, melyeket kutyák, hattyúk, elefántok, dongók és még ki tudja hány és miféle állatok inspiráltak. A rendkívül szórakoztató műsor kiváló bevezetést nyújt gyerekeknek – és felnőtteknek egyaránt – a klasszikus zene világába. A műsorban olyan klasszikus szerzőktől hallhatnak darabokat, mint Vivaldi, Rossini, Saint-Saens, Gossec, Sári László, Rimszkij-Korszakov, Honegger. Az együttesben Matuz Gergely fuvolaművész, Szilvágyi Sándor gitárművész és Lukácsházi István nagybőgőművész szerepel. Őket egészíti ki Kosztándi Orsolya rajzművész, aki digitálisan készített illusztrációi révén segít a gyerekeknek eligazodni ebben a zenei állatkertben.

Vissza
Információ

Belépő: 1200 Ft / előadás
Kísérőtanárok számára tiszteletjegyet biztosítunk.

Az előadás időtartama: kb. 50 perc
Információ: Juszcák Zsuzsa 
(06 70 335-6285, 
juszcak.zsuzsa@marczi.hu)
Jegyigénylés: Bikkes Ágnes 
(06 20 486-8903, bikkes.agi@marczi.hu)